- Podrobnosti
- Napsal Jindřich Mikšaník
- Kategorie: Uncategorised
- Zveřejněno: 14. prosinec 2020
- Zobrazení: 88
1. Důležitý je výběr kvalitního masa - je dobré použít falešnou svíčkovou nebo hovězí váleček
2. Maso nakrájíme "po vlákně" na pruhy cca 3 cm silné a osolíme jej
3. Další kořenění masa je jen na Vás - nutný je však koriandr jakožto klasická přísada BILTONGU - můžete použít petř, česnek, chilli
4. Další velmi důležitý krok je maso naložit do jablečného octa a marinovat v chladném prostředí cca 24 hodin
5. Po marinování je potřeba maso osušit a následně nakořenit ještě jednou a to dle chuti "velmi málo" drceným kořením - spíše hrubozrně
6. Navázat na šňůrky nebo háčky a ssssssssssssušit
Samozřejmě v našem BILTONG BOXu
7. nakrájet na velmi tenké plátky a sníst - Dobrou chuť